Τα ζυμαρικά μπορούν να συνδυαστούν με διάφορα υλικά και να μας δώσουν πολύ γευστικά πιάτα. Η συνταγή αυτή παντρεύει τα ζυμαρικά με τα όσπρια και έχετε ετοιμάσει μέσα σε πολύ λίγο χρόνο και χωρίς κόπο ένα γευστικό μεσημεριανό φαγητό.

Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά,(πενάκι, βίδες κ.α.)
250 γρ. Φακές
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια 
150 γρ. σάλτσα τομάτας 
4 κουτ. σουπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 
10 ελιές κομμένες σε κομμάτια
4 κουτ. σουπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το πενάκι για 10 λεπτά με αλατισμένο νερό. Όταν τα ζυμαρικά βράσουν τα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε τις φακές για 35 λεπτά με νερό και μία κουταλιά χοντρό αλάτι και μόλις βράσουν τις σουρώνετε και τις περιχύνετε με κρύο νερό. Στην κατσαρόλα που βράσατε τα ζυμαρικά τσιγαρίζετε τις πιπεριές με το ελαιόλαδο και τα κομμάτια ελιάς και προσθέτετε την σάλτσα τομάτας, τις φακές και τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε καλά προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα προσθέτοντας σε κάθε πιάτο λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.