Παραδοσιακή, σιροπιαστή και τέλεια καρυδόπιτα για να συνοδεύσεις τον καφέ σου, αλλά και για το οικογενειακό τραπέζι!

Παραδοσιακή, σιροπιαστή και τέλεια για να συνοδεύσεις τον καφέ σου αλλά και για το οικογενειακό τραπέζι το weekend.

Υλικά: 

1 φλ. ζαχάρη
1 φλ. γάλα
1/2 φλ. βούτυρο
2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλο σε σκόνη
1 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 φλ. αλεύρι
5 αυγά
1 κ.γ baking soda
3 κ.γ baking powder
2 κ.σ κονιάκ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

3 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Ρίχνεις στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν
Σε ένα μπολ ρίχνεις τα αυγά και τα χτυπάς προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα
Ρίχνεις το μείγμα με τα αυγά στο μίξερ μαζί με τα καρύδια, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζεις το χτύπημα
Διαλύεις τη σόδα στο κονιάκ και τα προσθέτεις στο υπόλοιπο μείγμα
Ανακατεύεις το αλεύρι με τη φρυγανιά και το baking powder και τα ρίχνεις σιγά σιγά στο μίξερ
Βουτυρώνεις και αλευρώνεις ένα ταψί και απλώνεις ομοιόμορφα το μείγμα
Ψήνεις την καρυδόπιτα στους 200oC για 1 ώρα περίπου
Όταν αρχίζει να φουσκώνει χαμηλώνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
Ρίχνεις τα υλικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα και το βράζεις για 5 λεπτά
Μόλις βγάλεις την καρυδόπιτα από το φούρνο απλώνεις ομοιόμορφα το σιρόπι έτσι ώστε να πάει παντού ενώ είναι ακόμη ζεστή.