Αν είστε λάτρης της υγιεινής διατροφής το κοτόπουλο με κομματάκια μπρόκολου θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο το φετινό Φθινόπωρο.

Υλικά

Χυμό από 1 πορτοκάλι
25 γραμμ. αμύγδαλα
Αλάτι & πιπέρι
300 γραμμ. μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το «ζεματάμε» για 5 λεπτά. Ταυτόχρονα ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το κοτόπουλο, το σοτάρουμε για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια βάζουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφού βγάλει το άρωμα του ρίχνουμε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι.

Κατόπιν στραγγίζουμε το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό. Ρίχνουμε το κοτόπουλο με το μπρόκολο στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!