Υλικά:

1 κιλό καλαμαράκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα), σε ροδέλες
1 συσκευασία Φασολάκια λαδερά Ας Μαγειρέψουμε Μπάρμπα Στάθης
100 ml ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. τσαγιού Ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κοφτό κουτ. γλυκού σκόνη κάρι
1/2 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
1 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. σούπας βιολογική σάλτσα σόγιας
1 κουτ. γλυκού νισεστές

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρασί με το νισεστέ μέχρι να διαλυθεί και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και το κάρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε τα καλαμαράκια και το τζίντζερ στο μισό από το υπόλοιπο ελαιόλαδο, για 7 λεπτά, και αφήνουμε κατά μέρος.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι, αδειάζουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας Φασολάκια Λαδερά Μπάρμπα Στάθης και σοτάρουμε για 5 – 7 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα και 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε για 30 – 35 λεπτά, με μισο- σκεπασμένη την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε.
3. Ρίχνουμε και το μείγμα κρασιού – νισεστέ, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
Μια συνταγή του «Μπάρμπα Στάθης»