Υλικά:

1 συσκευασία Φασολάκια πλατιά Μπάρμπα Στάθης
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτηράκι κρασί Μοσχοφίλερο
1 κ.γ. Σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
10 ντοματίνια
1/4 τυρί ταλαγάνι Ηπείρου σε κομμάτια
1/4 φέτα Ηπείρου τριμμένη με το χέρι αλάτι, φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για τους κεφτέδες:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 κ.σ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
2 χούφτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
1 κ.σ. ελαιόλαδο λίγη ρίγανη
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαυροπίπερο
3 κ.σ. ξίδι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

1. Σοτάρουμε σε ρηχό σκεύος τα φασολάκια Μπάρμπα Στάθης με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με κρασί.
2. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.Ετοιμάζουμε τους κεφτέδες: Ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά. Πλάθουμε κεφτέδες και τους αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
3. Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο στο τηγάνι, τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.Αδειάζουμε σε γάστρα τα φασολάκια και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα βάζουμε ανάμεσα στα φασολάκια. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ελαφρά για να ενσωματωθούν τα υλικά.
4. Προσθέτουμε τους κεφτέδες.Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά, μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.