Το σνακ αυτό θα το λατρέψουν όλοι όσοι το δοκιμάσουν…

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτα
12 λεπτές φέτες προσούτο
2 μπάλες μοτσαρέλα κομμένες σε λεπτές φέτες
12 φύλλα φρέσκος βασιλικός
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κρόκος
3 κ.σ. γάλα φρέσκο


Εκτέλεση

τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας. Χαράσσουμε με το μαχαίρι ή με τη βοήθεια ενός ποτηριού του ουίσκι κόβουμε 6 στρογγυλούς δίσκους από το κάθε φύλλο. Διπλώνουμε στη μέση 1 φέτα προσούτο και τη βάζουμε στο μισό σφολιατάκι. Τοποθετούμε επάνω 1 λεπτή φέτα μοτσαρέλα και 1 φύλλο βασιλικό.Τρίβουμε πιπέρι.

Αφού τα γεμίσουμε όλα βρέχουμε ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων την περίμετρο και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω τις ενώσεις να κολλήσουν.

Τα τοποθετούμε  σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και τα αλείφουμε με πινέλο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C 20΄-25΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.