Μια εύκολη νόστιμη και γρήγορη συνταγή για όσους λατρεύουν τα μηλοπιτάκια.

Υλικά

1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
3 αυγά
200γρ μαργαρίνη
1/2 κίλου αλεύρι που φουσκώνει
4 μήλα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού.

Εκτέλεση

Λιώστε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη. Κατεβάστε από την φωτιά κι αφήστε να κρυώσει ελαφρά.
Ρίξτε και ανακατέψτε τα αυγά αφού τα χτυπήσετε λίγο.
Προσθέστε τη βανίλια και το αλεύρι ώσπου να γίνει πηκτός χυλός.
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια. Ανακατέψτε τα με το χυμό λεμονιού και ρίξτε τα μέσα στο μείγμα του χυλού.
Στρώστε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ρίξτε επάνω κουταλιές από το μείγμα με απόσταση 3εκ.
Ψήστε τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου ή ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Σερβίρετε τα κρύα πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.

sintagespareas.gr