Η γαλοπούλα δε λείπει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.  Εσείς μπορείτε να επιλέξετε τη γέμιση που θέλετε. Εμείς σας προτείνουμε μια πιο μοντέρνα γεύση για γέμιση με κάστανα και λουκάνικα.  

Υλικά
3 ½ κιλά γαλοπούλα φρέσκια ή κατεψυγμένη
300 γρ. κάστανα
200 γρ. λουκάνικα κομματιασμένα
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
2 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς την κόρα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
80 γρ. βούτυρο φρέσκο
λίγο γάλα αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Αν η γαλοπούλα είναι κατεψυγμένη, την αφήνετε να ξεπαγώσει καλά. Πλένετε τη γαλοπούλα, και τη στεγνώνετε πολύ καλά. Την πασπαλίζετε εξωτερικά και εσωτερικά με αλατοπίπερο. Χαράζετε τα κάστανα και τα ψήνετε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Κατόπιν αφαιρείτε την εξωτερική και εσωτερική φλούδα τους και τα κομματιάζετε. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα λουκάνικα και συνεχίζετε το σοτάρισμα 10’-15’. Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε το ψωμί, αφού το μουσκέψετε στο γάλα και το στύψετε πολύ καλά, τα κάστανα, το μείγμα λουκάνικων-κρεμμυδιών και το μπέικον. Αλατοπιπερώνετε τη γαλοπούλα εσωτερικά, τη γεμίζετε με το μείγμα που ετοιμάσατε. Τη ράβετε καλά και την τοποθετείτε σε γάστρα. Αν θέλετε βάζετε γύρω από το πουλερικό πατατούλες μικρές στρογγυλές. Περιχύνετε με λίγο λάδι ή μαργαρίνη τη γαλοπούλα και την ψήνετε στους 170 βαθμούς για 3 ώρες (στο τέλος ξεσκεπάζετε τη γάστρα για να πάρει χρώμα η γαλοπούλα). Σερβίρετε τη γαλοπούλα με τη γέμιση της χωριστά.