Υλικά:

• 250 γρ. γίγαντες
• 1 μπουκάλι ξινόγαλα
• 2 αυγά
• 2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
• 1/4 κουτ. γλυκού ρίγανη
• 2 λεμόνια (για σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

1. Μουλιάζουμε τους γίγαντες όλο το βράδυ σε μπόλικο νερό, την επομένη τους σουρώνουμε και τους σιγοβράζουμε για μια ώρα περίπου. Αποσύρουμε τους γίγαντες από τη φωτιά, σουρώνουμε, και τους αφήνουμε να κρυώσουν μέσα σε μπολ με το ξινόγαλα.

2. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε δυο μπολ, στο ένα σπάμε τα αυγά και στο άλλο την τριμμένη φρυγανιά αναμειγμένη με καυτερό πιπέρι, τη ρίγανη και αλάτι. Παίρνουμε λίγους λίγους τους γίγαντες και τους βουτάμε πρώτα στο αυγό και μετά στη φρυγανιά και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με φέτες λεμόνι κομμένο σε τέταρτα.