Εάν θέλετε να κάνετε το τραπέζι στους φίλους σας ή στους συγγενείς σας δοκιμάστε αυτή τη συνταγή. Εύκολη με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Υλικά
1 ½ κιλό χοιρινό κρέας
½ κούπα ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας φασκόμηλο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
10 δαμάσκηνα κομμένα
2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
¾ της κούπας λευκό κρασί


Εκτέλεση

Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρέας. Όταν ροδίσει ρίχνουμε τις σκελίδες του σκόρδου να σοταριστεί και αυτό, μετά το μέλι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού, ρίχνουμε το αλατοπίπερο και σβήνουμε με κρασί.
Ρίχνουμε το νερό, τα καρότα, τα δαμάσκηνα, τη σόγια σος και το φασκόμηλο και σκεπάζουμε να βράσουν περίπου 45′ λεπτά για χύτρα ή μιάμιση ώρα για κανονική κατσαρόλα. Αφού την κατεβάσουμε από τη φωτιά, βγάζουμε τα δαμάσκηνα και τα καρότα, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζουμί από το φαγητό και τα χτυπάμε να γίνουν σάλτσα. Συνοδεύουμε με πουρέ ή με ρύζι.