Αφράτες και τραγανές.

Υλικά:

• 3 αυγά ολόκληρα
• 3 κρόκους
• 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• ελάχιστο αλάτι
• ξύσμα λεμονιού
• 2 κ.τ.σ κονιάκ
• αλεύρι όσο πάρει για όλες τις χρήσεις
• λίγο λάδι
Για το σιρόπι
• 2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζ. του τσαγιού μέλι
• 2 φλιτζ. του τσαγιού νερό

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τα αυγά τα ολόκληρα μαζί με τους κρόκους και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ τόσο αλεύρι όσο χρειαστεί για να έχετε μια ζύμη κάπως σφιχτή.
Βουτήξτε τα χέρια σας στο λάδι και ζυμώστε
Σκεπάστε τη ζύμη αφήστε τη να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Ανοίξτε κομμάτια ζύμης σε λεπτά φύλλα και με ένα οδοντοτό κοπτάκι (ώστε να έχει σχέδια) κόψτε σε διάφορα σχήματα
Βάλτε σε μια κατσαρόλα μπόλικο σπορέλαιο και μόλις κάψει αρκετά βάλτε μέσα τις δίπλες σας να τις τηγανίσετε (όπως τους λουκουμάδες)
Βράστε το σιρόπι, αφήστε το να κρυώσει και βουτήξτε μέσα τις δίπλες σας.
Τέλος πασπαλίστε με μπόλικα τριμμένα καρύδια και κανέλα.