Σας αρέσουν τα μπισκότα αμυγδάλου; Βρήκαμε για εσάς την παραδοσιακή συνταγή από την Τοσκάνη.

Υλικά

2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
1 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, μοιρασμένη, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
1 κ. σ. αλεύρι
1 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κ. γλ. άρωμα αμυγδάλου
2 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι αμυγδάλου με 1 1/3 φλιτζάνια κοσκινισμένης ζάχαρης άχνης, το απλό αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το άρωμα αμυγδάλου.

Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ ή ένα ηλεκτρικό σύρμα, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν σκληρές κορυφές. Ανακατέψτε απαλά τα ασπράδια μέσα στο μείγμα αλευριού αμυγδάλου, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε την για τουλάχιστον 2 ώρες -ιδανικά όλη τη νύχτα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και προετοιμάστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και προσθέστε σε ένα μπολ το υπόλοιπο 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη.

Πασπαλίστε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και, στη συνέχεια, ανοίξτε τη ζύμη με τα χέρια σας σε κορμό. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε απαλά μπισκότα από τον κορμό.

Αν θέλετε, σχηματίστε τα μπισκότα σε ένα ακατέργαστο οβάλ σχήμα και, στη συνέχεια, καλύψτε τα καλά και από τις δύο πλευρές με τη ζάχαρη άχνη.

Τοποθετήστε τα έτοιμα μπισκότα στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε για 12 λεπτά μέχρι να ραγίσουν οι επιφάνειες τους. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρετε.