Η συνταγή και όλα τα μυστικά για το πιο τέλειο cheesecake.

Υλικά για 8 κομμάτια

Για τη βάση

150 γρ χουρμάδες

150 γρ αμύγδαλα (κατά προτίμηση ψημένα)

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

3 κσ ινδοκαρυδο (προαιρετικά)

Για την κρέμα

400 γρ γιαούρτι στραγγιστό

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

2 κσ πάστα από χουρμάδες (για τη sugar free εκδοχή) ή 1 κσ μέλι

Για τη μαρμελάδα

130 γραμ. μύρτιλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα) ή φράουλες

2 χουρμάδες

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι (ακέρωτο και βιολογικό)

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε καυτό νερό για 10 λεπτά. Αν θέλουμε μουλιάζουμε χωριστά τους 2 χουρμάδες για την μαρμελάδα. Χτυπάμε στον επεξεργαστή τροφίμων τα αμύγδαλα με τους χουρμάδες, το εκχύλισμα βανίλιας και το ινδοκάρυδο (αν βάλουμε). Απλώνουμε τη βάση σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας και την πάστα από χουρμάδες ή το μέλι. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ τα μυρτιλα ή τις φράουλες με τους 2 χουρμάδες και το ξύσμα λεμόνι. Απλώνουμε το γιαούρτι πάνω στη βάση κι από πάνω φτιάχνουμε σχέδια με την μαρμελάδα. Βάζουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη να σφίξει λίγο και σερβίρουμε. Διατηρείται στη συντήρηση.