Δοκίμασε τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Υλικά

1 πορτοκάλι
100 γραμμάρια βούτυρο κλασικό
250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
250 γραμμάρια μέλι
2 αυγά
750 γραμμάρια αλεύρι (και επιπλέον για το ταψί)
45 γραμμάρια μπέικινγκ πάουντερ
20 γραμμάρια ανάμεικτα μπαχαρικά (2 μεγάλες κουταλιές της σούπας)
Χρωματιστό γλάσο
Κουφετάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Πλένουμε το πορτοκάλι με ζεστό νερό. Τρίβουμε τη φλούδα του στον τρίφτη, επάνω από μια κατσαρόλα. (Το υπόλοιπο του πορτοκαλιού δεν θα μας χρειαστεί, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για κάτι άλλο.)

Προσθέτουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το σιρόπι στο ξύσμα πορτοκαλιού και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, μέχρι το βουτύρο και η ζάχαρη να λιώσουν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικινγκ πάουντερ. Κοσκινίζουμε τα ανάμεικτα μπαχαρικά, το τζίντζερ, μία πρέζα αλάτι, το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ επάνω από το μείγμα των αυγών-βουτύρου και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Ζυμώνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά, με το χέρι, μέχρι να σταματήσει να κολλάει. Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας και την τυλίγουμε σε μια πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες (όσο περοσσότερο, τόσο το καλύτερο).

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, μέχρι να έχει περίπου 1/2 εκατοστά πάχος.

Κόβουμε τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα, αστέρια, καρδιές και ανθρωπάκια και τα τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Διπλώνουμε τα υπολείμματα ζύμης και τα ανοίγουμε και πάλι, ώστε να κόψουμε και νέα μπισκότα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και, στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε μια σχάρα, για να κρυώσουν εντελώς.

Διακοσμούμε τα cookies, χρησιμοποιώντας χρωματιστό γλάσο και κουφετάκια, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.