Ο πιο νόστιμος Χριστουγεννιάτικος Κορμός με αφράτο παντεσπάνι και αέρινη κρέμα σοκολάτας.

Υλικά:

450 γρ. πτι μπερ ολικής άλεσης

250 γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά

250 γρ. κουβερτούρα

20 αμύγδαλα ωμά, ξεφλουδισμένα

1 βανίλια

Κονιάκ ή ρούμι

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ραντίζουμε με το ποτό της επιλογής μας.

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Μόλις ζεσταθεί, απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ στην οποία έχουμε απλώσει λαδόκολλα.