Μια πολύ εύκολη συνταγή για κέικ με ταχίνι.

Υλικά:

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. Ταχίνι με Πορτοκάλι
350 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
Υλικά για το γλάσο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. νερό ή χυμό πορτοκαλιού & όσο χρειαστεί
ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Σε μπολ, χτυπάμε με σύρμα το Ταχίνι με Πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, πιο απαλά, προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ανακατεύουμε ίσα – ίσα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 28 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη (περασμένη από σίτα) και την ανακατεύουμε με το νερό ή το χυμό πορτοκαλιού. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ή χυμό επιπλέον. Με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο για 20 λεπτά και σερβίρουμε.