Η Ελένη Μενεγάκη τις γιορτινές ημέρες, λατρεύει να μπαίνει στην κουζίνα και να ετοιμάζει μαζί με τις κόρες της, διάφορα αγαπημένα της φαγητά και γλυκά.
Μάλιστα, όπως έχει αποκαλύψει η ίδια μέσα από την εκπομπή της «Ελένη», κάθε Χριστούγεννα επιλέγει να φτιάξει ένα απλό και εύκολο γλυκό, που χρειάζεται λίγα υλικά και μπορούμε να το απολαύσουμε όλο τον χρόνο.

Ο λόγος για τα τρουφάκια, που μπορεί να μην θεωρούνται ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό, ωστόσο, είναι γρήγορα στην παρασκευή και φτιάχνονται με ένα μαγειρικό σκεύος.

Εύκολη συνταγή για τρουφάκια:

Υλικά

250 γρ. Κουβερτούρα Πλάκα
400 γρ. μπισκότα ή Τριμμένο Μπισκότο
2 κουτ. σούπας κονιάκ
300 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα, αλεσμένα σε μικρά κομμάτια
400 ml γάλα
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
180 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα:
Τρούφα Σοκολάτας

Εκτέλεση

Σπάτε στο μίξερ τα μπισκότα, λιώνετε την Κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτετε το γάλα. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα, τα τριμμένα μπισκότα και το κονιάκ. Τοποθετείτε το μίγμα στο ψυγείο για λίγο μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια, παίρνετε λίγη ποσότητα από το μίγμα και πλάθετε μικρά μπαλάκια. Ρίχνετε σε πιάτο την Τρούφα και κυλάτε τα σοκολατένια τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Διατηρήστε τα τρουφάκια σοκολάτας στο ψυγείο.