Υπέροχο τσουρέκι για την περίοδο του Πάσχα αλλά και για όλο τον χρόνο!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

600 γρ. αλεύρι σκληρό

180 γρ. βούτυρο αγελάδος

150 γρ. ζάχαρη

3 κρόκους αυγών

1 πρέζα αλάτι

½ κ.γ. γλυκάνισο κοπανισμένο

½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

35 γρ. μαγιά φρέσκια

½ φλιτζάνι χλιαρό γάλα

Για τη γέμιση

100 γρ. καρυδόψιχα

100 γρ. αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη

100 γρ. σταφίδες ξανθές

4 κ.σ μπράντι ή ρούμι

½ κ.γ. κάρδαμο

½ κ.γ. κανελογαρίφαλο

1 μήλο τριμμένο

4 κ.σ. μαρμελάδα

1 ½ κ.σ. κορν φλάουρ

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζετε το αλεύρι πάνω από ένα μπολ.

Ανοίγετε στο κέντρο μια λακκουβίτσα ρίχνετε το βούτυρο αγελάδος, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλάτι, το γλυκάνισο και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και την προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύετε το μείγμα καλά και αρχίζετε να ζυμώνετε παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι από τις άκρες προς τα μέσα .

Ρίχνετε όσο ζυμώνετε ½ φλιτζάνι περίπου (ή όσο παίρνει) χλιαρό νερό.
Ζυμώνετε ½ ώρα περίπου.

Σκεπάζετε τη λεκάνη, την αφήνετε σε μέρος ζεστό 3 με 4 ώρες να φουσκώσει η ζύμη.

Ξαναζυμώνετε λίγο να φύγει ο αέρας και απλώνετε με τον πλάστη ή τα χέρια τη ζύμη και πλάθετε ένα ορθογώνιο.

Αναμειγνύετε τα υλικά για τη γέμιση και την απλώνετε κατά μήκος πάνω στο ορθογώνιο και το τυλίγετε σε ρολό με την ζύμη στο κέντρο.

Αλείφετε μια φόρμα στρογγυλή ή μακρόστενη με λίγο βούτυρο και βάζετε εκεί το ρολό με την ένωση προς τα κάτω.
Αλείφετε το τσουρέκι με λίγο γάλα, πασπαλίζετε με σπόρους γλυκάνισου και το ψήνετε 45 με 50 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς.