Eίναι η εποχή που θα βρεις τα αγαπημένα σου κεράσια και θα φτιάξεις τέλειο γλυκό του κουταλιού.
Υλικά
1½ κιλό κεράσια πολύ καλά πλυμένα και χωρίς τα κουκούτσια
1½ κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζεις τα κεράσια σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις από πάνω τη ζάχαρη και λίγο νερό
Σκεπάζεις την κατσαρόλα και την αφήνεις στην άκρη για 11-12 ώρες
Την βάζεις στην εστία και βράζεις το γλυκό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να δεις στην επιφάνεια φουσκάλες
Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζεις με μια καθαρή πετσέτα
Την αφήνεις στην άκρη μέχρι την επόμενη ημέρα
Αφαιρείς τα κεράσια από την κατσαρόλα προσεκτικά με την τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείς σε ένα μεγάλο μπολ
Βράζεις το σιρόπι μέχρι να πήξει λιγάκι ακόμη
Όταν δέσει το σιρόπι ρίχνεις και πάλι τα κεράσια στην κατσαρόλα και προσθέτεις το χυμό λεμονιού
Τα αφήνεις να πάρουν 2-3 βράσεις και τα αφαιρείς από τη φωτιά
Το αφήνεις να κρυώσει λιγάκι και το βάζεις σε ένα γυάλινο βάζο.