Για απόλαυση χωρίς ενοχές!
Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

2 μεγάλα αυγά

1/3 φλιτζάνι μέλι

4 κ.σ. λάδι καρύδας

130 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) γιαούρτι

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 μέτρια μήλα

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν

Εκτέλεση:

Τρίψε τα μήλα. Κόψε τα πεκάν και άφησέ τα στην άκρη.
Προθέρμανε το φούρνο στους 170 ° C και λίπανε με λάδι μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι ολικής αλέσεως, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε τα 2 αυγά και χτύπησε. Πρόσθεσε το μέλι, το λάδι καρύδας, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακάτεψε.
Πρόσθεσε τα στέρεα συστατικά και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Πρόσθεσε τα τριμμένα μήλα και τα ψιλοκομμένα πεκάν στο κουρκούτι. Ανακάτεψε ξανά.
Ρίξε τη ζύμη στο ταψί.
Ψήσε για 40-50 λεπτά.
Άφησε να κρυώσει στη φόρμα για τουλάχιστον 20 λεπτά.