Μία πολύ εύκολη συνταγή για το πιο νόστιμο κέικ με τζίντζερ και λευκή επικάλυψη.

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. baking powder
1 1/2 κ.γ. κανέλα
1 1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
1/4 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
Γλάσο λεμονιού
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
3 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder, το αλάτι, την τριμμένη κανέλα, το τζίντζερ, το γαρίφαλο, το ξύσμα λεμονιού.

Στο μπολ του ηλεκτρικού σας μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να γίνει το μείγμα ελαφρύ και αφράτο (περίπου 2-3 λεπτά).
Προσθέτουμε τα αυγά, χτυπώντας καλά. Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε να ενωθούν καλά.

Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά σε τρεις δόσεις και το γάλα σε δύο δόσεις, εναλλάξ, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα ξηρά υλικά. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ισιώνουμε την επιφάνεια της ζύμης.

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που τοποθετούμε στο κέντρο του κέικ.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Διακοσμούμε με γλάσο λεμονιού.

Γλάσο λεμονιού: Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με τον χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το γλάσο στο κέντρο του κέικ και απλώνουμε το με μια σπάτουλα.