Υλικά

6 σύκα
2κ.σ. χυμό λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
2 αυγά
Μια πρέζα αλάτι
1 1/2 της κούπας αμυγδαλόψυχα
1/4 της κούπας αλεύρι χωρίς γλουτένη
1.5κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Κόψτε τα σύκα σε τέσσερα ίσα μέρη και τοποθετήστε τα στον πάτο μιας φόρμας για κέικ την οποία έχετε λαδώσει ελαφρώς.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τον χυμό από το λεμόνι και το ξύσμα, το μέλι, το ελαιόλαδο, τα αυγά και το αλάτι

Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι

Περιχύστε το μείγμα στη φόρμα για κέικ και πάνω από τα σύκα και ψήστε στους 185°C για περίπου 35 λεπτά