Κλασική συνταγή για το πιο αφράτο, νόστιμο κέικ!

Υλικά

Για το Κέικ

180 γραμμάρια βούτυρο
280 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια ζάχαρη
30 γραμμάρια κακάο
180 ml γάλα
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια

3 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση

Για το Κέικ

Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πέικινγκ πάουντερ.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, να αφρατέψει για 3 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το ξύσμα, τη βανίλια, το γάλα, το κονιάκ και, σταδιακά, το αλεύρι. Κατόπιν, χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και, στο ένα, ενσωματώνουμε το κακάο και τις 3 κουταλιές γάλα.

Αλείφουμε μια αντικολλητική φόρμα με βούτυρο και ρίχνουμε, είτε μια-μια κουταλιές από τα δύο μείγματα ή απλώνουμε σε στρώσεις και με ένα ξυλάκι «ανακατεύουμε» επιφανειακά τα 2 μείγματα για να δώσει διάφορα σχέδια

Ψήνουμε για 50 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175°C.