Ιδανική για όσους από τη μία προσπαθούν να κόψουν τους υδατάνθρακες και από την άλλη δεν θέλουν να στερηθούν το γλυκό τους! Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, καρύδια ή όποιους άλλους σου αρέσουν.

Υλικά

6 κόκκινα μήλα
4 κ.σ. βούτυρο καρύδας (ή ό,τι άλλο βούτυρο θες)
100 γρ. βρώμη
2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
50 γρ. ξηροί καρποί (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο καρύδας και το ανακατεύουμε με τη βρώμη.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε τα μήλα με το μείγμα βρώμη-βούτυρο και το μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος.
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

Tip: Αν θες μπορείς, 5 λεπτά πριν βγάλεις τη μηλόπιτα από το φούρνο, να βάλεις λίγα κομμάτια κουβερτούρας (λευκής ή μαύρης) από πάνω για να λιώσει ανάμεσα στα μήλα! Ακόμη, μπορείς να τη σερβίρεις με λίγη πραλίνα φουντουκιού ή παγωτό βανίλια.