Η ιταλική πανακότα είναι μία ελαφριά πρόταση για απολαυστικό γλύκισμα.

Υλικά

1/2 φλ. τσαγιού αποβουτυρωμένο γάλα
1 φακελάκι ζελατίνης χωρίς γεύση (7 γρ.)
2 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ρίξτε το γάλα σε ένα μικρό μπολ, πασπαλίστε τη ζελατίνη σε σκόνη πάνω από το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήστε στην άκρη.

Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μαζί σε μια κατσαρόλα. Τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά και αφήστε τη να πάρει βράση -προσεκτικά, καθώς η κρέμα μπορεί γρήγορα να φουσκώσει και να πάρει βράση.

Ανακατέψτε αμέσως το μείγμα ζελατίνης στην κρέμα που βράζει, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1 λεπτό.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε τη βανίλια.

Αδειάστε το μείγμα κρέμας σε 6 ατομικά φορμάκια. Αφήστε το να κρυώσει, χωρίς κάλυμμα, μέχρι να μην είναι πια ζεστό, περίπου 20 λεπτά.

Όταν κρυώσει, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί, τουλά