Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε σπιτική μηλόπιτα με κανέλα και μοσχοκάρυδο.

Υλικά

6-7 μήλα, καθαρισμένα, κομμένα και ξεφλουδισμένα
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
Φύλλο ζύμης για πίτα (περίπου 6-8 φύλλα)
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Κανέλα και ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Στρώστε τα φύλλα ζύμης σε ένα ταψί, αφήνοντας τις άκρες να κρέμονται έξω.

Απλώστε το λιωμένο βούτυρο πάνω στα φύλλα ζύμης.

Προσθέστε το μείγμα μήλων στο κέντρο της ζύμης.

Διπλώστε τις άκρες της ζύμης πάνω από τα μήλα, δημιουργώντας ένα πακέτο.

Ψεκάστε την επιφάνεια με νερό και πασπαλίστε με κανέλα και ζάχαρη.

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.