Tο παγωτό αυτό δεν έχει αυγά, δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και δεν απαιτούνται ενδιάμεσα χτυπήματα!

Για συνταγές χωρίς παγωτομηχανή θα πρέπει να χτυπήσετε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και μετά να προσθέσετε την αρωματική ύλη και τη ζάχαρη.

Υλικά:

Γάλα ή κρέμα γάλακτος

ζάχαρη ή κάποιο άλλο γλυκαντικό

μερικούς κρόκους αυγών

και κάποια αρωματική ύλη

Πως φτιάχνω παγωτό χωρίς παγωτομηχανή;

Χτυπήστε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα, η κρέμα και το μπολ θα πρέπει να είναι πάρα πολύ κρύα.

Μετά προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Για την καλύτερη δυνατή γεύση αναμίξτε το ζαχαρούχο με σπιτική κρέμα πατισερί και χρησιμοποιήστε εκχύλισμα από φυσική βανίλια. Χτυπήστε λίγο ακόμα μέχρι το μίγμα να πάρει αέρα και να γίνει πολύ αφράτο.

Μεταφέρτε σε μπολ κατάλληλο για κατάψυξη. Τώρα είναι και η ιδανική στιγμή για να προσθέσετε ότι άλλο θέλετε, όπως σταγόνες σοκολάτας, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, σιρόπια ή σπασμένα μπισκότα.

Παγώστε στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.

Προσπαθήστε να αποφύγετε κάθε φυτική κρέμα που περιέχει υδρογονωμένα λιπαρά. Αυτού του είδους τα λιπαρά δημιουργούνται με τεχνητό τρόπο και δεν υπάρχουν πουθενά στη φύση, οπότε υποθέτω πως δεν θέλετε να τα βάλετε μέσα στο σώμα σας.