Καρύδα, ζαχαρούχο και φυσικά σοκολάτα αρκούν για να μας δώσουν ένα γλυκό σαν αυτό που αγοράζουμε συσκευασμένο στο περίπτερο.

Υλικά:

430 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια
3 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο σε τρίμμα
1 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζετε το ινδοκάρυδο με το ζαχαρούχο γάλα και το ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα παχύ και κολλώδες μείγμα.

Με το μίγμα, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, στο μέγεθος της χούφτας σας,  φτιάχνετε μακρόστενα ορθογώνια «μπαστουνάκια» τα οποία πιέζετε για να διατηρήσουν το σχήμα τους. Ανά 3-4 ορθογώνια, για να μη κολλάνε στα χέρια σας, πλένετε τα χέρια σας χωρίς να τα στεγνώνετε. Συνεχίζετε τη διαδικασία. Τοποθετείτε τα ορθογώνια μπαστουνάκια σε πυρέξ στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζετε για 20 λ. στη κατάψυξη.

Εν τω μεταξύ λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Φροντίστε το μπολ με τη σοκολάτα να μην ακουμπάει στο κοχλαστό νερό στο μπεν μαρί]. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να μισοκρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Βγάζετε λίγα λίγα τα ορθογώνια μπαστουνάκια από τη κατάψυξη και τα βυθίζετε, με τη βοήθεια 2 πιρουνιών, στη λιωμένη σοκολάτα.

Ρολάρετέ τα να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.

Κρατήστε το με το ένα πιρούνι και με το δεύτερο απομακρύνετε τη περίσσεια σοκολάτα. Τα τοποθετείτε σε σκεύος με λαδόκολλα και τα αφήνετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο και μετά σερβίρετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!