Το cheeseburger είναι εδώ και χρόνια το αγαπημένο φαγητό των Αμερικάνων και τα τελευταία  χρόνια έχει μπει στα σπίτια των Ελλήνων για τα καλά και πάει να αντικαταστήσει το αγαπημένο σουβλάκι!

Πώς όμως μπορείς να φτιάξεις το αυθεντικό αμερικάνικο cheeseburger στο σπίτι?

Υλικά:

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 μεσαίο αυγό

50 γρ. φρέσκο ψωμί

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire

75 γρ. τριμμένο τυρί Monterey Jack ή Cheddar

Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

25 γρ. ψιλοκομμένες πίκλες

Για τα κρεμμύδια

400 ml λάδι

2 κρεμμύδια σε ροδέλες

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σερβίρισμα

4 ψωμάκια

Μαρούλι χωρισμένα φύλλα (προαιρετικά)

Φέτες ντομάτας (προαιρετικά)

Τραγανό μπέικον (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Για να φτιάξεις τη σάλτσα, σε ένα μπολ, ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Άφησε το στην άκρη.

Για να φτιάξεις τα μπιφτέκια, ανακάτεψε το κιμά, το αυγό, τις φρυγανιές, τη Worcestershire σάλτσα και τα καρυκεύματα. Χώρισε σε τέσσερις μερίδες. Πλάσε τα μπιφτέκια. Γέμισε το κάθε ένα με το  τυρί και πλάσε ξανά τα μπιφτέκια αν χρειάζεται. Κάλυψε τα με μεμβράνη και άφησε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία  με λίγο λάδι. Μαγείρεψε τα μπιφτέκια για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντας στα μισά, μέχρι να ψηθούν και το τυρί να λιώσει. Ψήσε ελαφριά τα ψωμάκια.

Για να ετοιμάσεις τα κρεμμύδια σόταρε τα σε δυνατή φωτιά περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι. Στράγγισε σε χαρτί κουζίνας. Πασπάλισε με αλάτι.

Σέρβιρε τα μπιφτέκια με τα ψωμάκια, τη σάλτσα, κρεμμύδια, μαρούλι, ντομάτα και τραγανό μπέικον, αν θέλεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!