Χρόνος Προετοιμασίας
        15 Λεπτά
        Μερίδες
        21
        Βαθμός Δυσκολίας
        Εύκολο

Υλικά

  • 500 γρ. κλασική κουβερτούρα
  • 250 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 250 γρ. μέλι
  • 600 γρ. βρώμη
  • 150 γρ. αποξηραμένα φρούτα (της επιλογής σας)
  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας)

Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα που έχουμε σπάσει σε κομμάτια, το μέλι και το
φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μία γκανάζ.

Έπειτα, παίρνουμε ένα ταψάκι περίπου 25 επί 35 εκατοστών και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ώστε να το έχουμε έτοιμο.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά μας και αφού φορέσουμε γάντια, αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

Όταν τα υλικά μας ανακατευτούν, προσθέτουμε και τη γκανάζ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν όλα ένα πολύ καλά ανακατεμένο μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι μας και πιέζοντας με τα χέρια μας, προσπαθούμε να το στρώσουμε στο πάχος που θέλουμε τις μπάρες μας και όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.

Τέλος, τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να παγώσουν οι μπάρες μας. Αμέσως μετά, τις κόβουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε και τις αποθηκεύουμε σε ένα
μπολ.

Διατηρούνται σε δροσερό μέρος.

 

Πηγή: Dimitriosmakriniotis.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!