Η ηπειρώτικη κοσμιρή είναι η πιο εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα που μπορείς να φτιάξεις.

Την συναντάμε με πολλά ονόματα όπως ζυμαρόπιτα, αλευρόπιτα ή κασόπιτα και γίνεται με λίγα και απλά υλικά. Γίνεται χωρίς φύλλο, γρήγορα και πανεύκολα και το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο!

ΥΛΙΚΑ

    4 αυγά
    1 λίτρο γάλα
    Αλάτι-πιπέρι
    650 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    Ελαιόλαδο
    500 γρ. φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει χυλός.
    Στη συνέχεια, λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί 34 εκ. διαμέτρου.
    Σπάμε σχεδόν όλη την φέτα, την προσθέτουμε στο χυλό και ανακατεύουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει ομοιογενές. Κρατάμε λίγη φέτα για το τέλος.
    Στην συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και από πάνω σπάμε την φέτα που περίσσεψε.
    Τέλος, ψήνουμε στους 200C, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το xrysessyntages.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!