Υλικά:

2 συσκευασίες φασολάκια στρογγυλά Μπάρμπα Στάθης (450 γρ.)
700 γρ. φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης (250 γρ.)
120 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
2 καυτερές πιπερίτσες, σε ροδέλες
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
1 κ. γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κ. σούπας κάρυ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
2. Προσθέτετε το κοτόπουλο, πασπαλίζετε με αλάτι, πάπρικα και το κάρυ (προαιρετικά) και το σοτάρετε κι αυτό για περίπου 5 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το βάζετε σε μια γάστρα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τη ντομάτα, τα φασολάκια και τις πιπεριές (Φλωρίνης και καυτερή), αλατίζετε και σιγομαγειρεύετε για 5 λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C.
3. Αδειάζετε τα φασολάκια με τη σάλτσα τους και τις πιπεριές στη γάστρα με το κοτόπουλο, τη σκεπάζετε με το καπάκι της και ψήνετε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά. Ξεσκεπάζετε τη γάστρα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά.