Υλικά

300 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

250 γρ. ρύζι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κ. σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 σφηνάκι ούζο

2- 3 κ. σ πάστα ντομάτας

Μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Αρχικά, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, έπειτα ρίχνετε τα καλαμαράκια για 5′- 10′ ώσπου να απορροφήσουν τα υγρά. Αφού τα σβήσετε με το ούζο, αφήστε τα να πάρουν βράση. ‘
Ύστερα προσθέστε 2 ποτήρια νερό και το ρύζι και αφήστε τα να βράσουν όλα για 10′.
Προσθέστε την πάστα ντομάτας, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι ζεστό νερό ακόμα και βράζετε για 5′ ακόμα. Τέλος, γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.