Υλικά:

1 συσκευασία φασόλια χάντρες ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 450γρ.
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
2 κουτ. γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 500γρ.
αλάτι, πιπέρι

Για τους κεφτέδες:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα, μουλιασμένο,
στυμμένο
5 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
1 σφηνάκι ξίδι ή ούζο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
2 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο
λίγο αλεύρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Μέσα σε μια λεκάνη ρίχνετε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνετε για 5 λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200˚C και πλάθετε κεφτεδάκια σε μέτριο μέγεθος. Τα αλευρώνετε ελαφρά και τα αραδιάζετε σε πυρίμαχο σκεύος που έχετε λαδώσει καλά. Τα βάζετε στον φούρνο να ψήνονται όσο εσείς ετοιμάζετε τη σάλτσα.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σοτάρετε για 5 λεπτά και μετά προσθέτετε την ντομάτα και ανάλογο αλατοπίπερο. Βράζετε τη σάλτσα για 5 λεπτά και προσθέτετε τα φασόλια χάντρες. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 5 λεπτά επιπλέον.
3. Βγάζετε το σκεύος με τους κεφτέδες από τον φούρνο και περιχύνετε το φαγητό με τη σάλτσα ντομάτας, τις πιπεριές και τα φασόλια. Προσθέτετε λίγο καυτό νερό, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30 λεπτά επιπλέον, μέχρι να μαγειρευτούν οι κεφτέδες και τα φασόλια.
Μία συνταγή του «Μπάρμπα Στάθης»