Οι χυλοπίτες είναι ένα πλήρες γεύμα πλούσιο σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.  Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για τις κοκκινιστές χυλοπίτες φούρνου. Είναι μια επιλογή για της ημέρες που θέλετε να έχετε ένα σπιτικό φαγητό αλλά δεν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας.

Υλικά

1/2 κιλό χυλοπίτες με αβγά χωριάτικες
4 ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες)
1 μικρό κρεμμύδι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
1 πιπεριά (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη, ό, τι θέλετε)
Ρίγανη
Αλάτι/πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

Βράζουμε τις χυλοπίτες και τις σουρώνουμε όταν είναι ακόμα σκληρές. Τις αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος για φούρνο και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Ρίχνουμε στο  μπλέντερ τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένα και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνει ένας μυρωδάτος χυμός. Περιχύνουμε με αυτόν τις χυλοπίτες και τέλος σκορπάμε το τριμμένο τυρί σε όλο το ταψί. Ψήνουμε για 1 τέταρτο στους 190 βαθμούς και σε προθερμασμένο φούρνο.

Οι χυλοπίτες είναι έτοιμες !

Καλή σας όρεξη!