Υλικά:

75γρ. άσπρο ψωμί χωρίς κόρα, κομμένο σε τετράγωνα
8 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό
225γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ίσα κομμάτια
325γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
15ml (1 κ.σ.) χυμό λεμονιού
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλεύρι, για πασπάλισμα
1 αυγό, χτυπημένο
ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
Φέτες λεμόνι, για το γαρνίρισμα
σως ταρτάρ

Εκτέλεση:

1. Με το Μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέστε το ψωμί και δουλέψτε το μέχρι να γίνει ψίχουλα. Βάλτε το σε ένα σκεύος. Προσθέστε τον μαϊντανό στο Μπλέντερ, ψιλοκόψτε τον και αφήστε τον στην άκρη.
2. Βράστε τις πατάτες σε νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε και αφήστε τις να κρυώσουν για 10 λεπτά. Βάλτε τις στο μπολ της Kenwood και χρησιμοποιώντας τον Αναδευτήρα Κ στην ταχύτητα 2 πολτοποιήστε τις.
3. Χρησιμοποιώντας την Κρεατομηχανή, με τοποθετημένο τον ψιλό δίσκο και αλέστε το ψάρι κατευθείαν μέσα στο μπολ της Kenwood που περιέχει τις πολτοποιημένες πατάτες.
4. Προσθέστε τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αναμείξτε τα, χρησιμοποιώντας τον Αναδευτήρα Κ στην χαμηλότερη ταχύτητα.
5. Με αλευρωμένα χέρια, χωρίστε το μείγμα σε 8 κομμάτια και πλάστε τα σαν κεφτεδάκια. Αλείψτε τα με το χτυπημένο αυγό και τα ψίχουλα. Αφήστε τα στο ψυγείο να κρυώσουν για 30 λεπτά.
6. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε τους ψαροκεφτέδες και τηγανίστε τους για περίπου 4-5 λεπτά, σε κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανοί και να ροδίσουν. Στραγγίξτε τους σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε τους με φέτες από λεμόνι και μαϊντανό. Σερβίρετε με σως ταρτάρ, αν θέλετε.