Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια
2 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
3 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτί ντοματάκια πολτοποιημένα
200 ml λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1-2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση

Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και το αφήνουμε. Στη συνέχεια το σφίγγουμε στις παλάμες μας να φύγει το νερό και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο ψωμί μαζί με τον κιμά, το σκόρδο λιωμένο, το μαϊντανό, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ με τον κιμά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, παίρνουμε από το μείγμα του κιμά μικρές ποσότητες στο μέγεθος, που θέλουμε και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια. Τυλίγουμε τα κεφτεδάκια στο αλεύρι, και τα τηγανίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.

Για τη σάλτσα:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά. Δύο τρία λεπτά πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τους κεφτέδες και σερβίρουμε.