Αν σας αρέσει η σοκολάτα όσο σε εμάς και ψάχνατε μία συνταγή για τούρτα σοκολάτας που να γίνεται γρήγορα και να είναι πεντανόστιμη, σας τη βρήκαμε!

Δείτε παρακάτω την απίθανη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για τούρτα σοκολάτας με 3 μόλις υλικά.

ΥΛΙΚΑ

    400 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
    250 γρ. κλασική κουβερτούρα
    300 γρ. βρώμη
    Προαιρετικά: ξύσμα πορτοκαλιού

Για την επικάλυψη

    Πραλίνα φουντουκιού με 30% λιγότερη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μας και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να πάρει μια βράση.
   

Αμέσως μετά, το αδειάζουμε στο μπολ με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, προσθέτοντας και το ξύσμα και περιμένουμε για 2 λεπτά.
   

Στη συνέχεια, αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαρίζ, για μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα (το μείγμα μας θα είναι αρκετά υδαρές).
   

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε την βρώμη και την περιχύνουμε με το σοκολατένιο μείγμα μας, ανακατεύοντας καλά με την μαρίζ, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
   

Αφήνουμε 10 λεπτά να “τραβήξει” η βρώμη και αμέσως μετά αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 20-22 εκατοστών που έχουμε ακουμπήσει σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί.
   

Στη συνέχεια, στρώνουμε καλά το μείγμα μας με ένα κουτάλι για να γίνει ομοιόμορφη η τούρτα μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
   

Αφού παγώσει η τούρτα μας και πριν την ξεφορμάρουμε αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί, την ακουμπάμε σε σκεύος σερβιρίσματος που επιθυμούμε και την ξεφορμάρουμε από το τσέρκι, ζεσταίνοντας το, είτε με καμινέτο, είτε με πιστολάκι για τα μαλλιά, είτε ακόμα και με τα χέρια μας.
   

Προαιρετικά, μπορούμε με ένα κουτάλι, να απλώσουμε από επάνω πραλίνα φουντουκιού με 30% λιγότερη ζάχαρη.

Πηγή: Dimitriosmakriniotis.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!