Υλικά:

– 25γρ Lurpak®
– 800g ντομάτα κονκασέ
– 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες σε τρίφτη
– 225 γρ λουκάνικο σε στρογγυλές μικρές φέτες κομμένες στη μέση
– μία πρέζα ζάχαρη
– νιφάδες ξερό τσίλι
– 175 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
– 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
– 500 γραμμάρια ζυμαρικά πέννες
– 4 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώστε το Lurpak. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το σκόρδο. Καρυκεύστε με αλάτι, πιπέρι και μία πρέζα ζάχαρη. Μαγειρέψτε τις ντομάτες για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Προσθέστε το λουκάνικο στο τηγάνι μαζί με τις νιφάδες τσίλι, την κρέμα γάλακτος και το μισό μαϊντανό. Αφήστε να σιγοβράσουν για 10-20 λεπτά χωρίς το καπάκι, έως ότου μειωθούν τα υγρά του φαγητού στο μισό. Ανακατεύετε διαρκώς. Απομακρύνετε το φαγητό από τη φωτιά.
3. Στο μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό al dente, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας των ζυμαρικών. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίστε τα και τοποθετείστε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα.
4. Σε μία μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετείστε τα ζυμαρικά, ρίξτε από πάνω νιφάδες παρμεζάνας και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

Μία συνταγή του lurpak