Υλικά:

-8 κόκκινα μήλα (καθαρισμένα και κομμένα)
-2 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη
-1/2 κουτ. σούπας κανέλα
-1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
-1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
-1/4 κούπας αλεύρι
Για το φύλλο
-5 φύλλα πίτας (για τραγανή κρούστα)
-βούτυρο

Εκτέλεση:

-Σε ένα μπολ βάλτε τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι και ανακατέψτε τα καλά.
-Σκεπάστε το μείγμα σας με μία μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για μια νύχτα, μέχρι να πάρουν τα μήλα την γεύση από τα μπαχαρικά.
-Την επόμενη ημέρα προθερμάνετε το φούρνο σας στους 325 βαθμούς.
-Βάλτε βούτυρο στο ταψί σας και ακουμπήστε στον πάτο του τα 3 φύλλα κρούστας.
-Αδειάστε το μπολ με το μείγμα και προσθέστε μερικά μικρά κομμάτια βούτυρο.
=Σκεπάστε το με τα υπόλοιπα φύλλα σας.
-Ζεστάνετε 2 κουταλιές βούτυρο και αλείψτε το πάνω φύλλο της μηλόπιτάς σας.
-Βάλτε την στο φούρνο για περίπου τρεις ώρες μέχρι το εσωτερικό της να μαλακώσει και να μελώσει.

Tip: Σερβίρετέ την με μια μπάλα παγωτό -επιλέξτε ανάμεσα σε βανίλια ή καϊμάκι, μια και ταιριάζει απόλυτα.

H σύζυγος του Πλανητάρχη αποκάλυψε τη γευστική συνταγή της στο αμερικάνικο περιοδικό People.