Υλικά:

• 2 κρεμμύδια
• 2 καρότα
• 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κατάλληλο για ψητό
• ½ κ.σ. αλάτι
• 2κ.σ. ΒιτάμCulinesse
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
• 125 mlξηρό κόκκινο κρασί
• 125 mlχυμό από ρόδι
• 5 κόκκους μπαχάρι
• 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
• 2 κεφαλάκια γαρύφαλλο
• 200 γρ. προβρασμένα κάστανα
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• 1 κ.σ. κρασί Πόρτο προαιρετικά
• 3 κ.σ. κορν φλάουερ
• 3 κ.σ. μαρμελάδα από φρούτα του δάσους
• πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

1. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Καρυκεύετε το κρέας. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας, από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά ακόμη λεπτά.
2. Διαλύετε τον Κnorr«Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού σε 250 mlζεστό νερό. Ρίχνετε τον ζωμό σας, μαζί με το κόκκινο κρασί και τον χυμό από ρόδι στην κατσαρόλα με το κρέας σας. Προσθέτετε επίσης, τους κόκκους μαύρου πιπεριού, το μπαχάρι και τα κεφαλάκια γαρύφαλλο. Αφήνετε το φαγητό σας, να πάρει μία βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να σιγοβράζει για μία ώρα.
3. Βάζετε το Βιτάμ Culinesseσε μία ρηχή κατσαρόλα και το αφήνετε στο μάτι να ζεσταθεί. Προσθέτετε τα κάστανα και τη ζάχαρη. Σοτάρετε για μερικά λεπτά, μέχρι τα κάστανα να καραμελώσουν. Προαιρετικά μπορείτε να τους προσθέσετε λίγο κρασί Πόρτο.
4. Βγάζετε το κρέας σας, από την κατσαρόλα. Το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο ώστε να παραμένει ζεστό μέχρι να το σερβίρετε. Σουρώνετε τη σάλτσα και την βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Την αφήνετε να πάρει μία βράση. Χρησιμοποιείτε το κορν φλάουερ για να τη «δέσετε». Προσθέτετε στη σάλτσα σας, τη μαρμελάδα με φρούτα του δάσους και ανακατεύετε ελαφρά. Στη συνέχεια συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι.
5. Κόβετε το κρέας σε λεπτές φέτες και το σερβίρετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε και τα καραμελωμένα σας κάστανα.