Φτιάξτε νόστιμα, αφράτα muffins για το πρωινό ή τον απογευματινό καφέ σας. Το λεμόνι σε συνδυασμό με το τζίντζερ, δίνει υπέροχα πικάντικο άρωμα στους μικρους αυτούς πειρασμούς!
Υλικά:
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
140 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (ή μαργαρίνη)
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
1 μεγάλο λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σκόνη
140 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (ή μαργαρίνη)
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
1 μεγάλο λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σκόνη
Εκτέλεση:
Βάζουμε σ’ ένα ταψί με 12 θήκες για muffins τα ειδικά χαρτάκια. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε χαρτάκια ή φορμάκια σιλικόνης λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά τις θήκες του ταψιού μας.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες για muffins και μετά τα πασπαλίζουμε με το μίγμα ζάχαρης-κανέλας.
Τα ψήνουμε για 21’-22’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες για muffins και μετά τα πασπαλίζουμε με το μίγμα ζάχαρης-κανέλας.
Τα ψήνουμε για 21’-22’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!