Υλικά για 4-6 άτομα:

1 πακέτο 200 γραμμάρια κινέζικα noodles (από ρυζάλευρο)

χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι

4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο

1 φρέσκια ή αποξηραμένη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη από τους σπόρους και κομμένη σε λεπτές λωρίδες

1 καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες

2 φλιτζάνια του καφέ πράσινα φασολάκια, ζεματισμένα για 2 λεπτά

2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)

2 1/3 -3 φλιτζάνια του καφέ κομματιασμένη γαλοπούλα, κρύα

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες

4 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, βασιλικό ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο

(ή μείγμα από όλα αυτά)

1-2 κουταλιά του γλυκού σουσάμι.
Εκτέλεση:

Βράζουμε το νερό για περίπου 20 λεπτά. Τοποθετούμε τα ωμά noodles σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βραστό νερό από πάνω και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζουμε.

Με το σύρμα ανακατεύουμε τον χυμό, τη σόγια, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές σησαμέλαιο, ώσπου να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα και το κρατάμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο.
Μόλις κάψει προσθέτουμε τις πιπεριές, το καρότο, και τα ζεματισμένα φασολάκια, τα οποία έχουμε στραγγίξει. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Κατόπιν προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα για να ζεσταθεί λίγο.

Έπειτα ρίχνουμε τα noodles και τη σάλτσα στο σκεύος και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Τέλος, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.