Το πέστο ρόκας θα απογειώσει τα ζυμαρικά σας. Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να φτιάξετε ένα γευστικό ιταλικό πιάτο.

Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας
1 μάτσο ρόκα
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
100 γρ. κουκουνάρι
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα λέει η συσκευασία τους.
Στο μεταξύ, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από τη ρόκα, την πλένουμε και τη στεγνώνουμε με πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δόσεις) τη ρόκα, τα τυριά, το κουκουνάρι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε να αρχίσουν να ψιλοκόβονται και προσθέτουμε σιγά-σιγά τοελαιόλαδο, ώστε να βοηθήσουμε την πολτοποίηση και να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα, το πέστο.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 γερές κουταλιές από το πέστο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και βάζουμε το υπόλοιπο πέστο σε μπολάκι για να προσθέσει όσο θέλει ο καθένας στη μερίδα του.

Extra tip: Όσο πέστο περισσέψει, το βάζουμε σε βαζάκι στο ψυγείο, καλυμμένο με λάδι για να μη χαλάσει.