Μια σούπα που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση της καθώς το τηγάνισμα στις ντομάτες δίνει μια καταπληκτική γεύση, ενώ ο βασιλικός, το κρασί και το σκόρδο δημιουργούν το ιδανικό μεσογειακό πάντρεμα!

Υλικά

450 γρ. ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
πράσινες και μαύρες ελιές κομμένες
1 σκελίδα σκόρδου
κομμένος μαϊντανός
φύλλα βασιλικού
2 κ.σ. κόκκινο κρασί
½ κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ζάχαρη
πάπρικα
αλάτι
φρέσκο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε σε ζεστό ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τις ντομάτες και τηγανίζετε μέχρι να μαλακώσουν ( βάλτε λάδι αν χρειαστεί). Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ζάχαρη και τα φύλλα βασιλικού ανάλογα με την προτίμησή σας. Βάζετε το λιωμένο σκόρδο και το κρασί. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νερό αν η σούπα είναι πολύ πηκτή. Αφήνετε να κρυώσει καλά. Σερβίρετε γαρνιρισμένη με κομμένες ελιές και μαϊντανό.