Ετοιμάστε πολύ, διπλή, τριπλή δόση… Θα φαγωθεί στο λεπτό! Να τη σερβίρετε παγωμένη μαζί με το ψητό αρνί και μπόλικη παραδοσιακή μαρουλοσαλάτα με άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Υλικά

12 αβγά βρασμένα (πασχαλινά)
4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε μικρά καρέ
1 ματσάκι τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
2 καρότα ωμά, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα σπιτική ή εμπορίου
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. ξίδι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα αβγά και τα ψιλοκόβετε. Τα βάζετε σε βαθιά σαλατιέρα. Προσθέτετε το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα χοντροτριμμένα. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, αλατίζετε και τρίβετε μπόλικο πιπέρι. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύετε. Προσθέτετε άνηθο, μαϊντανό και τη μαγιονέζα. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρετε την αβγοσαλάτα με ψητό αρνί και πράσινη σαλάτα.

Πηγή: argiro.gr