Υλικά:

• 500 γρ. πέννες έτοιμες βρασμένες
• 500 γρ. στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
• 2 φλιτζ. μπρόκολο κομμένο σε μικρές τούφες
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 450 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
• 1/4 φλιτζ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
• ρίγανη
• παρμεζάνα
• αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες. Σε κατσαρόλα βαθιά το ροδίζουμε στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαγειρευτεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν κι αυτά
2. Προσθέτουμε την τομάτα, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το μπρόκολο Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαγειρευτεί το μπρόκολο
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις πέννες
4. Αποσύρουμε από τη φωτιά τη σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, το ψιλοκομμένο βασιλικό, την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

πηγή: Άλτις