Υλικά
12 κουτ. σούπας ρύζι
400 γραμμάρια κιμάς
12 τεμάχια κολοκυθάκια
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
2 τεμάχια λεμόνια (χυμός)
2 κρόκοι αβγών
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
1 πρέζα φρέσκα μυρωδικά
Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε την μία άκρη από τα κολοκυθάκια και κρατήστε την για να τα σκεπάσετε αφού τα γεμίσετε.Αδειάστε την ψίχα τους, αλατίστε τα και αφήστε ανάποδα να στραγγίσουν. Ψιλοκόψτε την ψίχα τους και σοτάρετε την με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίξτε τον κιμά, ανακατέψτε, αφήστε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά και μετά ρίξτε το ρύζι, 1 ½ φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι και βράστε μέχρι το μείγμα να στεγνώσει. Ανακατέψτε με τον άνηθο και τον μαϊντανό.Γεμίστε τα κολοκυθάκια και σκεπάστε τα. Βάλτε τα στην κατσαρόλα, ρίξτε 2 φλιτζάνια νερό, περιχύστε τα με λίγο ελαιόλαδο και σκεπάστε τα. Μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.Όταν μαγειρευτούν, βγάλτε τα κολοκυθάκια προσεκτικά για να μη διαλυθούν σε μία πιατέλα. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους, το κορνφλάουρ, τον χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι και ρίξτε τα στην κατσαρόλα. Αφήστε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Περιχύστε τα κολοκυθάκια με την σάλτσα και πασπαλίστε με τον άνηθο και τα φρέσκα μυρωδικά.