Μια σα­λά­τα μπο­ρεί ν΄απο­γειω­θεί με το κα­τάλ­λη­λο dressing, ν΄αλ­λά­ξει γεύση και ύφος και να γίνει το αγα­πη­μέ­νο πιάτο για κάθε ώρα της ημέ­ρας. Ίσως σας συμ­βαί­νει και σ΄εσάς, να βά­ζε­τε λάδι, ξύδι και κά­ποιο μυ­ρω­δι­κό αλλά να μην πε­τυ­χαί­νε­τε το απο­τέ­λε­σμα που επι­θυ­μεί­τε. Ξέ­ρε­τε γιατί; Διότι το μυ­στι­κό κρύ­βε­ται στην δο­σο­λο­γία αλλά και την ποι­κι­λία των υλι­κών.To wommannow.gr σας δίνει τη λύση!

ΤΙPS

1.Η δο­σο­λο­γία λοι­πόν των υλι­κών, υγρών και μυ­ρω­δι­κών πρέ­πει να είναι η εξής:

60% λάδι
30% ξύδι ή λε­μό­νι ή κρασί
10% μυ­ρω­δι­κά όπως βό­τα­να, βα­σι­λι­κός, τζίν­τζερ, σόγια, σκόρ­δο ή μου­στάρ­δα.

2.Τώρα με τη λίστα που βλέ­πε­τε έχετε όλων των ειδών τα υλικά για να επι­λέ­ξε­τε και να κά­νε­τε τους κα­τάλ­λη­λους συν­δυα­σμούς.

Ξε­κι­νή­στε με το λάδι. Ελαιό­λα­δο που το αγα­πά­με και είναι τόσο υγιει­νό; Ση­σα­μέ­λαιο για ασια­τι­κές γεύ­σεις ή φυ­στι­κέ­λαιο για πα­ρά­δειγ­μα για πιο ethnic πιάτα;

Δεύ­τε­ρο βήμα τώρα. Λε­μό­νι; Ξύδι μπαλ­σά­μι­κο; Τι θα λέ­γα­τε για κρασί, σα­μπά­νια ή χυμο από πορ­το­κά­λι;

Τρίτο βήμα προ­σθέ­του­με τα μυ­ρω­δι­κά. Εδώ έχου­με να επι­λέ­γου­με απο με­γά­λη γκάμα. Ψι­λο­κομ­μέ­νο σκόρ­δο, μου­στάρ­δα, υπέ­ρο­χο μέλι, φρέ­σκα βό­τα­να; Ή μήπως λίγη μαρ­με­λά­δα για πιο γλυκό και πρω­τό­τυ­πο απο­τέ­λε­σμα; Επι­λέξ­τε τζίν­τζερ και σόγια για εξω­τι­κές σα­λά­τες.

3.Πώς θα επι­λέ­ξε­τε: Επι­λέ­γε­τε ένα είδος λα­διού από την πρώτη κα­τη­γο­ρία. Επι­λέ­γε­τε ένα είδος κι από τη δεύ­τε­ρη, δη­λα­δή ή ξύδι ή λε­μό­νι αλλά δεν είναι και απα­γο­ρευ­τι­κό να ανα­μεί­ξε­τε και λε­μό­νι και πορ­το­κά­λι. Από την τρίτη κα­τη­γο­ρία μπο­ρεί­τε να επι­λέ­ξε­τε πα­ρα­πά­νω από ένα υλικά. Μπο­ρεί­τε να βά­λε­τε και σκόρ­δο και μου­στάρ­δα και μέλι και φρέ­σκα βό­τα­να. Το μόνο που πρέ­πει να προ­σέ­ξε­τε είναι πόσο γλυκό ή ξυνό ή πι­κά­ντι­κο θέ­λε­τε το απο­τέ­λε­σμα.

4. Χτυ­πή­στε καλά όλα τα υλικά μαζί. Κα­λύ­τε­ρο απο­τέ­λε­σμα, από το να τα χτυ­πή­σε­τε με το χέρι, θα έχετε αν τα βά­λε­τε όλα μαζί σε ένα multi γιατί θα πήξει κα­λύ­τε­ρα το dressing και θα γίνει κρε­μώ­δες.

5. Έχετε το dressing σας έτοι­μο στο ψυ­γείο και πε­ρι­χύ­στε τις σα­λά­τες σας λίγο πριν τις σερ­βί­ρε­τε. Φυ­σι­κά μην ξε­χά­σε­τε αλάτι και πι­πέ­ρι!