Υλικά 1 ζύμη κουρού(από το supermarket) 2 αυγά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 8-10 φέτες μπέικον σε κομματάκια 1 1/2 κούπα τυριά διάφορα τριμμένα (καπνιστό μετσοβόνε, γραβιέρα Κρήτης, κασέρι Μυτιλήνης, ένταμ) 1 κρέμα γάλακτος των 250γρ.
Εκτέλεση
Αλείψτε με λίγο βούτυρο την ταρτιέρα και βάζετε τη ζύμη κουρού. Κόβετε τα πλαϊνά που περισσεύουν και με το πιρούνι κάνετε τρύπες στη ζύμη για να φύγει ο αέρας. Ψήστε τη βάση για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στο μεταξύ ετοιμάστε στη γέμιση. Σοτάρετε το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά, ρίξτε τη κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και τα τριμμένα τυριά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά και ρίξτε τα αυγά αφού τα χτυπήσετε λίγο. Βγάλτε τη ταρτιέρα από το φούρνο και ρίξτε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη. Τοποθετείστε ξανά την ταρτιέρα στο φούρνο και ψήστε για 35 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα τυριά.
Καλή σας όρεξη!